5.3.09

Kroz blato do zvijezda

Što se tiče nas neradnika, gerijatričara, pretilih, onih s genetski urođenom lijenošću, onih s bruhom od prošle godine, onih što su zaboravili da imaju bicikl i ostalih neaktivnih biciklista - sezona je otvorena! Pa da! Neki su se uputili na papučke visinske pripreme dok su se neki drugi odlučili boriti kod kuće.

Pošto lakše podnosim blato nego snijeg i temperature opasne po plodnost, a i mrsko mi se oblačit kao nindža-peder poput onih zagriženih xc-jaša što voze i kad je proglašeno ratno stanje, jučer se uputismo na selo da skinemo hrđu s lanaca i utvrdimo stanje na terenu glede prohodnosti.
Temperatura ugodna, probilo se i neko sunce, blata skoro pa da i nema (!), a i neki dobri ljudi se sjetiti nasuti tucanik odgovarajuće granulacije tako da smo do Pedervaroša stigli kao Mr. Proper. Nažalost, znatiželja je i ovaj put ubila mačku jer smo odlučili produžiti na Rokovce, a kad tamo...

Veći dio puta nosio sam bicikl, a on je nosio kubik blata. Usput sam pokušao shvatiti ljude koji kažu da vole voziti po blatu i da im to ne predstavlja neki osobit problem. Mogu razumjeti ako je u pitanju nekakav blatni spust, što dobro dođe za izoštravanje obamrlih refleksa i općenito je korisno za tehniku vožnje, ili npr. ako netko po kaljuži vozi cx bicikl (koji zbog blata i postoje). A oni ionako veći dio utrke protrče s biciklima od 5 kg pod rukom. Ali ovo jučer bilo je sranje. Čak je bilo i iste boje. Osjećaj je bio kao ružan san. Znate ono, kad želite pobjeći od nečeg, npr. 20-ak Bosanaca upravo puštenih iz zatvora nakon odsluženja 10 g. i cijelo to vrijeme nisu vidjeli ženu, ali su upravo vidjeli vas, ali ne možete trčati jer imate osjećaj da trčite kroz Drvofix. Uglavnom, nakon svega sam mistrijom skidao blato da uopće dođem do bicikla.

Ali, na kraju dana osjećaj u ustima ipak nije bio gorak. Bila je to prva prava vožnja ove godine, a bit će ih još mnogo i svečano prisežem da moj bicikl više neće vidjeti blato u ovoj količini te konzistenciji. Amen!

2 komentara:

  1. Aaa nema šta vrhunski blog, nego ta ekipa neradnika, jel primate nove članove??? xD

    ja

    OdgovoriIzbriši
  2. Naravno! I nove i one kojima je prošao rok. Nema diskriminacije. Hm, recimo...

    OdgovoriIzbriši