27.5.09

Vozili se Jatele i Titele...

Trebao je to biti dobar nedjeljni dan na Fruškoj Gori. Iiiii... nije bio. Iako sam pokušao biti savjestan biciklist i noć prije ranije pobjeći iz svatova, nije bilo dovoljno sna na raspolaganju. Ujutro sam razmišljao kako bi bilo lijepo kada bi Z javio da ipak ne idemo zbog tegoba uzrokovanih nedostatkom zdravog sna. A u isto vrijeme, na drugom kraju grada on je razmišljao isto to. Oči su me pekle kao da sam bio na godišnjem u rudniku. Htio sam ponijeti masku za varenje umjesto sunčanih, ali nisam ju našao. Ali svejedno smo potrpali stvari i bicikle u vozilo i krenuli, usput se tješući kako će bit bolje čim počnemo voziti.

Baš negdje pred granicom počnem pričati kako smo jednom prilikom morali natrag jer nismo imali zelenu kar... "Uuujebooootezelenakaaarta!"- uzviknu Z. Trenutak kasnije više manje uljudni srpski carinik osim "pasoša" zatraži od nas i zelenu kartu. Pošto smo zajednički ustanovili kako je nema, vjerojatno želeći doprinjeti stabilnim hrvatsko-srpskim odnosima, tip nam ponudi novu zelenu kartu za sitnicu od 120 evra. A mogao je jednostavno reći da se okrenemo za 180 i vratimo odakle smo došli, što smo i učinili.

Kako je našim junacima bilo na Fruškoj Gori, da li su sreli Ratka Mladića na Cannondale-u, gdje je najjeftinije Jelen pivo, pogledajte u slijedećoj epizodi: "Zelena karta 2: Povratak Umri Muškoga". Do tada, manje visite na internetu i vozite te bicikle.

4 komentara:

 1. mislim da znam na kog se ovo zadnje odnosilo ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Koje zadnje? Ima više zadnjih.

  OdgovoriIzbriši
 3. fruška gora................ opet i uvjek

  OdgovoriIzbriši
 4. Administrator je uklonio komentar.

  OdgovoriIzbriši