20.6.09

Baš Čelik

Na Kevina Phelpsa naletio sam prvi put u tekstu o utrci Mt. Psychosis, ali osim toga nema puno informacija o njemu. Ali nije bilo teško zaključiti da je tip utjelovljenje sirovine. Repromaterijal od čoeka! Legenda kaže da je jednom prilikom uspio slomiti upravljač na biciklu pa je nekih 20-ak milja otpedalirao držeći lulicu jednom rukom dok bi drugom tu i tamo prikočio.


Osim što diše, hrani se i ponekad spava, ostatak vremena pokušava pokidati ono što su momci iz Chromaga zavarili te dali njemu nadajući se najboljem. Natječe se u svemu što uključuje bicikle. Doduše, ne na profesionalnoj razini, ali nerijetko mnogi od profesionalaca u cilju izgledaju smiješno pored njega. Najpoznatiji je po svojoj dominaciji na Mt. Psychosis utrci (ako ste pogledali Seasons, mogli ste vidjeti o čemu se radi).


2007 sudjelovao je na B.C. Bike Race koja se vozi u sedam etapa tijekom 7 dana. Phelps i njegov jaran bili su šesti. Nakon toga imao je vremena samo strpati odjeću u perestrojku, promijeniti gume i istim biciklom voziti na Mt. Seven gdje se održava Psychosis. Na vjerojatno najtežoj i najzahtjevnijoj stazi za biciklističku utrku, visinske razlike oko 1200m, u hardtail kategoriji bio je prvi. I to ne prvi put.


A slijedeće godine, koja je ujedno bila deseta i posljednja tijekom koje se održavala utrka, ponovno je bio na najdužem panju. A još bolje je to što je zaostao manje od tri minute za pobjednikom, legendom de ha i držačem rekorda, Chrisom Kovarikom, koji je utrku odvozio na Intenseovoj M6-ici. Phelps je i jedini vozač koji je "skinio" roud gep na hardtailu.
Phelps za precjednika!

Nema komentara:

Objavi komentar