27.1.11

Steva više nije zao

Novi kontingent vijesti vezanih uz moj omiljeni brend bicikala. Što je uvijek bolje nego omiljeni brend cigareta ili jeftine žeste. Nešto ranije pisao sam o javnoj tajni iz naslova ovog posta. Uglavnom, jučer je službeno objavljeno, Steve Smith je na Devinciju i slijedeće godine vozit će dh bicikl godine - Wilson. Osim toga, odrekao se Shimana, Foxa i Troy Leeja u korist SRAM-a i Foxove zaštitne opreme i odjeće koja izaziva epileptične napade.


Da ne ostane samo na tome, objavljeno je kako će od slijedeće godine Cam Zink voziti na Evilu (!). Da, isti onaj Cam Zink koji je ove godine pobijedio na Crankworxu i Rampageu, vozi za isti onaj Evil koji se na forumima u svakoj prigodi stavlja u sličan kontekst s hrvatskim privatiziranim tvrtkama u stečaju.


Čak i da to nije slučaj, te da je Evil visoko profitabilan, oni nemaju slope style ramu što može biti problem za Zinka koji je, pa, slope style vozač. Između ostalog. Ali očito oni znaju nešto što mi ne znamo. Bilo je nekih neslužbenih glasina o karbonskom Revoltu, ali Kevin Walsh jučer je "tajnovito" izjavio kako razvijaju karbonski model imena Undead iako nije precizirao o kakvom se biciklu radi. Čim su u pitanju karbon i najvjerojatnije full suspenzija i skup freeride vozač u njihovim redovima, očito je da se ima šuške te da nije sve tako crno.

Osim ful suspenžn modela Sect i Division i hardtaila Order koji su najavljeni i poznati otprije, te pored karbonskog Undeada, jedan model u vrlo kratkom vremenu od njegovog objavljivanja izazvao je najviše pažnje do sad. Radi se o modelu zvučnog naziva Antichrist. Ali nagađanja o kakvom se biciklu radi pala su u drugi plan. Naime, razne crkvene organizacije u Americi kao i veliki dio frakcija katoličke crkve koje se banalnim razlozima trude razlikovati jedna od druge, ali u biti su jedno te isto, podigle su veliku buku među dežurnim vjernicima i najavile prosvjede i bojkot branda ako Evil izbaci Antikrista na tržište. Očito je kako crkvi Marilyn Manson više nije zanimljiv materijal za nabijanje na križ, te sad širi svoju "propagandu" na još jedno od mnogo mjesta gdje joj nije mjesto.Kad sam već kod okultnog, postoje neke glasine u industriji kako Evil svoj iznenađujući opstanak može zahvaliti obitelji Bush, jer W je zaljubljenik u bicikle, a Evilov brand mu je iz nekog razloga vrlo zanimljiv i intrigantan. Osim što postoje fotografije W-a na Treku i Nineru, nema materijalnih dokaza o povezanosti Bushevih i Evila, a i malo je vjerojatno kako je W ikad rekao "intrigantan". Ali i negativan publicitet je publicitet, a u Evilu samo mudro šute jer, kako kažu, šutnja je karbon.

Nema komentara:

Objavi komentar