11.2.11

Jestidaj

Malo vijesti o jednom od moja četiri biciklistička božanstva. Jučer je objavljena vijest kako će Mark Weir od sada pa nadalje voziti za Cannondale. Ne znam što se čovjeku mora dogoditi da otkanta jedan Santa Cruz i ode voziti za jednu tako šupačku tvrtku poput Cannondalea, ali Weir je učinio upravo to. Naime, Cannondale je unatoč svojoj opsesivnoj potrebi za prisilnom originalnošću pod izlikom stvaranja revolucionarnih patenata upitne uporabljivosti za prosječnog korisnika, ipak samo hrpa arogantne prestižne gamadi ako ih se usporedi sa Santa Cruzovcima. Osim toga, jedini bicikli koje Cannondale ima, a koji su od koristi Weiru su Jekyll i Claymore.


Osim što dobro izgledaju i imaju cool nazive, ni jedan se ne može uspoređivati s Nomadom. Pogotovo jer imaju pull shockove. Naravno, Cannondale u svom uobičajenom stilu s puno samopouzdanja tvrdi kako su uz pomoć Foxa napravili jedinstveni shock. Ako zanemarimo da Scott i Ancillotti također imaju jedinstvene shockove. Nekad davno imali su ih Yeti i GT. Čak i da njihova tvrdnja drži vodu, ovo je samo još jedan od primjera Cannondaleove prisilne originalnosti. Uglavnom, da rezimiram pljuvanje po Cannondaljanima. Elem, najvjerojatniji razlozi Weirovog transfera su novac ili njegova velika usta. Ali iako radi za neprijatelja, još uvijek mi je vrlo draga sirovina. Eto.

Osim što sam jučer saznao za ove nemile vijesti, jučer je pala i prva vožnja nakon što sam prebolio ebolu koja me patila proteklih dana. Palo je, pa, ne znam točno koliko kilometara, ali 80% bilo je s blatnom podlogom, oko 70% bilo je vrlo bolno za noge i dišne organe i bilo je barem 50% više visinske razlike od nekih utrka Slavonske lige. Iako je u kontesktu jučerašnje vožnje teško reći 'visinska razlika' i zadržati ozbiljan izraz lica. Ali vrijeme je bilo odlično, "kum" je vozio samnom, blato je bilo kao govna pomiješana sa šoderom, bilo se na bazenu, završilo se u birtiji i pivo je bilo jeftino. Gvozden je to podnio puno bolje od mene.


Imam blatobrane, ali bicikl izgleda puno više kul bez njih.

Jučer se na Jubito pojavio i novi spot Black Keysa što je jedan dobar primjer dobrih bendova s dobrim spotom. Ali loši bendovi uvijek imaju barem jedan dobar spot više. Pogotovo kad udaraju nisko jer, ipak, svi vole krvave orgije.


Držimo se teme. Jučer je bilo još 324 dana do kraja ove godine, godine koja je počela s razgovorom za posao, s boleštinom, s monumentalnim pijanstvom, s nekoliko odluka upitne moralne vrijednosti, s više postova nego u istom periodu prošle godine, s nebrijanjem, kao i sa saznanjem za neke tradicionalne običaje koji bi što prije trebali pustiti korijenje i u našim krajevima. Tim više što se bliži Dan kad zaljubljeni puno češće nego inače pokazuju svoju ljubav na mjestima gdje to ne bi trebali raditi. Npr. na bazenu. Ili na Facebook-u. Ili na bilo-kojem-mjestu-gdje-ima-ljudi-i-životinja. Naime, jučer sam pronašao jedan razlog da amerikance smatram manje glupima nego što jesu.


I da, jučer je bio četvrtak.

Nema komentara:

Objavi komentar