10.8.12

Herr Hardtail

Htio sam sačuvati Franka Schneidera za post koji bi trebao osvanuti ovih dana nakon podužeg perioda hiatusa, ali posla je previše, vremena premalo, a ovo je predobro da se ne objavi pogotovo sad kad imamo i filmitj. Uglavnom, radi se o gore  spomenutom Franku Schneideru, švabi koji je nekada profesionalno vozio downhill, a sad profesionalno vozi za Nicolai na njihovim proizvodima. Često je na trail Heliusu, ali vrlo je sklon Argon FR hardtailu s kojim se odvažio voziti i Megavalanche. I to s jednom brzinom, koristeći Gatesov pogon s remenom. Inače stoji na flat pedalama, ali za ovu priliku obuo je spd.


Vjerujem kako nije ni prvi ni posljednji koji se usudio na taj pothvat, ali zanimljiv je onaj dio u kojem je Schneidi pobjedio u svojoj klasi. Startao je iz trećeg reda i do kraja ledenjaka na kojem utrka počinje, obišao je 30 vozača po snijegu i ledu i uspio izbjeći da bude pokupljen od strane lavine mnogobrojnih padavičara.


Ostalih 10 riješio je preko singletracka i ostavio ih u prašini. Stvarno ne znam koja je njihova isprika. Nakon svega viđenog i uz svu onu kuknjavu koju čujem i pročitam na interwebu, nameće se zaključak kako se ovakvi muškarci više ne prave. A jesam li spomenuo da je vozio hardtail s jednom brzinom?

3 komentara: