8.2.13

Veliki bijeg


Puno ljudi putuje s biciklima, prelaze prilično velike udaljenosti, neki čak provedu dobar dio života na biciklu. Po čemu je ovaj pothvat poseban i po čemu se razlikuje od stotina drugih? The Escape je zamišljen doslovno kao bijeg. U ovom slučaju, bijeg od kanadske zime. Ali ne samo bijeg, već i potraga za blagom koje nije zakopano snijegom 6-7 mjeseci u godini.


Naime, dvojica momaka koji neće prihvatiti snježni Ne! kao odgovor, upregnuli su dva čelična hardtaila, stvari su natrpali u prikolice i namjeravaju prijeći oko 700 km i obići jedanaest lokacija u obalnom području Britanske Kolumbije koje zbog blizine mora i zračnih struja budu pošteđene snježnog pokrivača tijekom zime. Svojim pothvatom ne žele skrenuti pažnju na opasnost od raka prostate, oboriti brzinske niti daljinske rekorde, već žele pokazati da u Obećanoj Zemlji Za Bicikliste itekako ima života i tijekom zimskih mjeseci i pritom okusiti čari vrhunskog singletracka i dobro se zabaviti. U tu svrhu, tijekom puta pratit će ih dvojica fotografa/snimatelja koji će ispričati njihovu priču uz pomoć onoga što rade najbolje.


Mnogi će uvrtati nosom i upirati prstom u njihove bicikle koji nisu adekvatni za ovakva putovanja, ali to je sasvim nebitno jer su i više nego adekvatni za destinacije koje planiraju obići i koje su bogate najboljim biciklističkim stazama na svijetu. Tekstualno vizualni dnevnik njihova puta možete pratiti klikom na tu.


Nema komentara:

Objavi komentar