27.8.13

Sve je u perspektivi

Zanemarit ću da je ovo lijepo upakiran marketing i osvrnuti se na ono bitnije, a to je da je uvijek zanimljivo kada se na istom mjestu i u istom videu nađu vozači čiji stilovi reflektiraju disciplinu ili način vožnje kojim se koriste i koji ne mogu biti različitiji jedan od drugog. Dakle, imamo Stone Foxes kao glazbenu podlogu, stroj za DH utrke, bivšeg XC/trenutnog enduro trkača i čovjeka kojemu je fizički nemoguće napraviti biciklom bilo što, a da pri tome ne bude u stilskom ausvinklu.

U ovakvoj situaciji neke stvari postaju upadljive. Kao npr. Adam Craig, koji je sasvim dobar na biciklu. Ali pustite ga da vozi s Gwinom i Agassizom i izgledat će gotovo poput jednog od novinara s biciklističkih portala koji se voze s profesionalcima na prezentaciji nekog novog prestižnog biciklističkog proizvoda.Što ne čudi, jer Gwin i Aggy život provode na nizbrdicama i stil im izlazi na guzicu, dok se Craig drži XC učinkovitosti. Ali zanimljivo je vidjeti tako nešto. Kao što je zanimljivo vidjeti što Agassiz koristi kao bicikl za pedaliranje. Ustvari, ako se ne varam, reako bih da on Entourage koristi za sve.

Još jedna od zanimljivih stvari su i patike koje će Giro krajem godine ponuditi ljubiteljima flat pedala. Jednostavan stil, zaštita za gležanj s unutarnje strane, zaštita za vezice, Vibram IdroGrip guma, jednostavne za održavanje, ninja-crne. Pošto oni iz Sombria ne razlikuju boje, a Teva još uvijek proizvodi dječje patike u veličinama za odrasle, Giro će vjerojatno postati najveći konkurent i najbolja alternativa Five Tenu na tržištu biciklističkih patika za normalne pedale, a vjerojatno i za SPD. Što Five Tenovci mogu zahvaliti isključivo sami sebi.


Nema komentara:

Objavi komentar