28.9.13

Dva kotača se zabavljaju bolje od četiri


Naravno da mi je fotografija zapela za oko zbog bicikla, pa tek onda zbog motocikla, ali ispostavilo se da fotografija vodi do još fotografija. Za sve je zaslužan izvjesni James Crowe, dvadeset-i-nešto-sitno-godišnjak iz Whistlera, vlasnik Crowe Metal Co, koji je ljubav prema metalu odveo prilično daleko.


Kada ne putuje motociklom, Crowe prerađuje motocikle i izrađuje dijelove za motocikle i automobile. Ovaj prekrasni BMW R80/7 kakvog ga vidite na slici gore, nastao je nakon što ga je Crowe vozio cijelo ljeto po zapadnoj obali Kanade. Ali u originalnom izdanju BMW ga je ograničavao samo na asfaltirane puteve, stoga se James primio posla.


Preradio je dio okvira, stavio drugu vilicu i prednji rotor, napravio nove ručice kočnica, kvačila, novi upravljač i još mnogo detalja. Osim toga, napravio je i nosače prtljage i poseban nosač za bicikl koji mu omogućuje da se bavi još jednom od stvari koje voli.

Nakon što je završio s njim, BMW je postao "Camper Special", savršeni radni konj za istraživanje i putovanja po cestama cijepljenim od asfalta.Nema komentara:

Objavi komentar